Kamis, 13 Juni 2013

Tips membuat Url blog / Niche blog

Apabila hendak daftar buat blog pada kali pertama, apa yang anda pikirkan.? Semestinya anda akan pikir apakah alamat blog yang anda rasa berkenan. Mungkin pada awal berblogging url blog dirasakan tidak penting, tetapi setelah lama sedikit dalam arena blogging ini, barulah diketahui pentingnya untuk mempunyai alamat blog yang bagus.kerana alamat blog adalah salah satu faktor utama dan paling penting untuk SEO.
Apabila memilih url blog yang betul, secara tidak langsung anda telah menggunakan teknik SEO.

Niche blog boleh dikatakan sama sahaja dengan alamat blog dan url blog, tetapi perkataan niche ini biasanya digunakan untuk blogger yang menggunakan domain dan hosting sendiri.

Contoh?

Anda ingin buat blog berkaitan dengan komputer, dan ingin mendapatkan trafik ke blog tersebut dengan menggunakan url yang sesuai,
so url yang mungkin bagus untuk SEO anda ialah; tipskomputer, tips-komputer, belajarkomputer, ilmukomputer. Jika url sebegini digunakan, kemungkinan untuk diindex di engin pencarian adalah lebih tinggi.Bagaimana jika url sekarang tidak seperti yang dikehendaki.?

Kalau alamat url blog anda sekarang bukan url yang bagus tak perlu berkecil hati,masih  ada lagi faktor² lain yang berkaitan untuk meningkatkan trafik blog anda.saran saya  jika url anda tidak begitu cantik,pakai lah teknik² SEO yang lain.karena apabila url anda cantik memiliki satu kelebihan,
sekian dulu postingan dari saya semoga bermanfaat...

Author : Unknown // 08.55
Kategori:

0 komentar:

Posting Komentar

tinggalkan komentar anda demi kemajuan blog saya